Stampens Kvarn

Utställning på Stampens Kvarn

Varje sommar, i snart 20 år, har Alingsås Fotoklubb ställt ut fotografier på Stampens Kvarn. En uppskattad fotoutställning som lockat många besökare i alla åldrar. På grund av rådande situation i samhället så har man tyvärr varit tvungen att ställa in årets alla utställningar i Stampens kvarn. Vilket är väldigt tråkigt.

Men vi i Fotoklubben låter inte ett virus stoppa oss. Så för första gången någonsin har vi valt att visa vår Stampens Kvarn-utställning digitalt istället! Utställningen lever vidare!
25 fotografer från Alingsås Fotoklubb har valt ut fyra bilder var att ställa ut. Temat är fritt vilket gör att det blir en stor bredd mellan fotografierna.
Under varje bild finns fotografens namn samt en kort beskrivning av bilderna.

Klicka på en bild för att se den i större storlek.

Alla bilder går att köpa. Priset bestäms av vad du vill ha i form av storlek och kvalite. Skicka in en intresseanmälan om vilka bilder du vill ha, så kontaktar vi er efteråt.
Klicka HÄR eller gå till formuläret längst ner på sidan för att skicka in en intresseanmälan om att köpa en bild.

Om ni har frågor eller synpunkter om utställningen eller Alingsås Fotoklubb så är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss på info@alingsasfotoklubb.se

Lördagen den 6 juni mellan kl 12-16 finns vi på vår Facebooksida Alingsås Fotoklubb för att svara på dina frågor. Klicka här för att komma till Facebooksidan.

1. Mås

2. Mås

3. Trana

4. Ströms tall

Fotograf: Annika A:son Ax.

Medlem i fotoklubben sedan 2007. Fotograferar mycket och gärna lite allt möjligt som dyker upp på livets stig. Kan man sedan redigera i lite konstform och få det till något som man gillar så blir man glad.
Bilderna på måsarna kom till en blåsig dag på Orust. Roligt att experimentera med olika slutartider och få till förhoppningsvis något annorlunda. 
Bilden på tranan gick vid en liten damm alldeles vid vägen så det blev en bild lite i farten. 
Sista bilden är på Ströms tall, denna väldokumenterade tall i Nolhagaviken! inte desto mindre blev jag förtjust i denna redigerade variant. 

5. Nyckelpiga

6.

7.

8.

Fotograf: Birgitta Palmgren.

Alla insekter är mer eller mindre nödvändiga och har sin plats på jorden.
Att fånga dom på bild fordrar en hel del tålamod och viss kunskap om deras beteenden underlättar när de ska fotas.
På bilderna har jag fångat några av vanligaste som man kan hitta på ängar och i trädgårdar.

Jag heter Birgitta Lindberg Palmgren, är från Uppsala och bosatt i Alingsås sedan 25 år tillbaka.
Fotointresserad sedan 1980-talet och varit medlem i Als fotoklubb ca 10 år

9. Kattuggla

10. Sparvuggla

11. Lappuggla

12. Lappuggla

Fotograf: Claes Björklund.

Claes Björklund heter jag och min första digitala systemkamera köpte jag 2013 och blev medlem i Alingsås fotoklubb några år senare. Tycker om att vistas ute i naturen och fotograferar mestadels fåglar och andra djur.
Bilderna på ugglorna är tagna i Alingsås, Ale och Lerums kommuner. Sparvugglan hösten 2018 och de övriga vintern 2020.

13. Stenuggeri

14. Stenhuggeri

15. Stenhuggeri

16. Stenhuggeri

Fotograf: Claes Söderström.

Bilderna är från Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri
I vackrast tänkbara omgivningar, nere vid vattnet i Råbäcks hamn på Kinnekulle, precis där berget reser sig ur Vänern, finns Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri. Det är ett levande, fungerande och väl bevarat industriminne som är värt ett besök.
2018 fick man den fina utmärkelsen ÅRETS ARBETSLIVSMUSEUM, en kvalitetsstämpel.

18. Hillefors kraftverk

19. Utpekad

20. Hillefors grynkvarn

21. Livets kupa

Fotograf: Claes-Ove Nilsson

Bilderna tagna under en vårpromenad längs Säveåns dalgång. Bilderna kan passa temat ”Gammalt – Nytt”

21.

22.

23.

24.

Fotograf: Eva Lindberg

Redan som barn hade jag en kamera, men mitt riktigt stora fotointresse började för ca 10 år sedan då jag köpte min första digitala kamera och gick med i Alingsås Fotoklubb. Nu ser jag allt i bilder och fotar det som jag tycker om, det blir stor variation! Bilderna i utställningen är tagna under vårens utflykter i skog o mark.

25. Fotomontage

26. Icm

27. Scenfoto

28. Makro

Fotograf: Eva Svenberg

Jag heter Eva Svenberg och har varit med i Alingsås fotoklubb sen 2011. Jag är en passionerad fotograf som alltid strävar efter att utvecklas. Jag fotar allt och testar gärna olika tekniker och uttryck i både fotograferandet och den efterföljande bildbehandlingen.

29.

30.

31.

32.

Fotograf: EwaChristine Stenport

EwaChristine Stenport är i sin andra ungdom 
Omskolad akademiker till konstnär
Från yrkesarbetande till friherrinna
Står idag på tre ben textilkonst, målarkonst och fotokonst
Ser fram emot att möta nya utmaningar, skapa nya livlinor och spännande möten.

33. Akvarell

34. Trutar

35. Skutsegling

36. Vågad segling

Fotograf: Hans Gille

Hans Gille heter jag som tagit och visar dessa bilder Bild har sedan tidig ungdom varit ett stort intresse och fotografisk verksamhet har pågått i någon form sedan åtminstone 1954. De bilder som visas här har en sak gemensam: Havet-Västkusten-Lysekil Är fascinerad av Stånge Huvud och helst när det blåser rejält

37. Trandans

38. Vårtrana

39. Ljus i Nolhagaparken

40. Belysta stammar

Fotograf: Hans Malmström

Mitt intresse för att fotografera växtes i skolan, vår magister ordnade så vi fick varsin enkel kamera från fotoaffären. Kunskapen var inte självklar man var glad att det blev en bild. Gick en foto kurs hos fotoklubben tidigt 80tal där började de falla på plats. Fotograferar framförallt familj natur mm. Att ha detta som ett intresse är en givande hobby.

41. Göra eld

42. Kokar kaffe

43. Utrustning

44. Torbjörn Selin

Fotograf: Jimmy Runsteen

Jag har fotograferat så länge jag kan minnas. Har alltid tyckt om att dokumentera saker på olika sätt. Fotografering är en av dem. På bilderna ser ni överlevnadsexperten Torbjörn Selin, som jag dokumenterade för ett magasin.

45. Konkubin

46. Konkubin

47. Konkubiner

48. My China girl

Fotograf: Lars-Erik Hallenberg

Mina bilder är tagna i Förbjudna staden i Beijing i november 2019. Pre-Corona.

49.

50.

51.

52.

Fotograf: Linda Franzén

Mina bidrag är alla (nja, bilden med barnen på gungan är faktiskt planerad) ögonblicksbilder där jag bara råkat vara i närheten med min kamera. Tyckte det kunde vara roligt med lite annan typ av bilder än vad jag vanligtvis brukar fotografera. Oftast söker jag motiv med speglingar, mönster, upprepningar, struktur, macro eller natur. Människor tycker jag är bland det svåraste att fånga på ett bra sätt. Här tycker jag ändå att jag har fått till en känsla som iallafall fångar mig.

53.

54.

55.

56.

Fotograf: Lotta Järner

Sedan min pensionering för ett par år sedan har fotografering blivit ett stort intresse. Jag fotograferar med min mobilkamera som alltid finns med. Motiv  dyker ständigt upp och det går snabbt att ta en ögonblicksbild. Det är som att se naturen på ett nytt sätt genom kameran. Det är också spännande att I efterhand redigera bilderna i enkla program som går att ladda ner i mobilen. Jag gick med i Alingsås fotoklubb för drygt ett år sedan, det är ett fint forum för fotointresserade där både amatörer och mer erfarna fotografer får utrymme. Alla bilderna är tagna i Österlen. 

57. Morgonsol

58. Lada

59. Kullen

60. Oväder

Fotograf: Madeleine Lunde

Här är fyra bilder jag har tagit vid olika tillfällen inom Alingsås kommun. Jag gillar att arbeta digitalt med bilder i efterhand och få fram en plats som kanske inte fanns där från början. Bilder väcker alltid så mycket känslor av olika slag, så jag gillar utmaningen att arbeta med dem.

61. Lofoten

62. Lofoten

63. Lofoten

64. Lofoten

Fotograf: Maiken André

Mitt fotointresse startade i tonåren. Sommararbetade i Nynäshamn hos släktingar som hade skeppshandel. En fotokunnig bekant till dem tog med mig till Stockholm och köpte min första kamera. Åren gick och det blev familj och heltidsarbete, så då blev det inte så mycket tid över.Efter pensioneringen har jag nu all tid i världen att gå ut och helst fota naturen.
 Dessa fyra bilder är tagna på Lofoten. Var där en vecka i juli 2019 och vandrade tillsammmans med sonen.

65.

66.

67.

68.

Fotograf: Mikael Astner

Jag började att fotografera i tonåren är nu 50+ tog upp min hobby för ca 10 års sedan då jag gick över till digitalt fotograferande. Mina bilder är när producerade i centrala Alingsås 

69.

70.

71.

72.

Fotograf: Peter Hansson

Jag har sen jag var 7 år fotograferat och alltid varit fascinerande av bilder, 2006 tog jag ett avgörande steg och gick med i Alingsås Fotoklubb sen har det bara eskalerat. Jag tog i år ett nytt steg och gjorde ett systembyte från Canon stora tunga "pansarvapen"  till mindre och lättare Olympus (väger 1/3 av Canon) som dessa bilder är tagna med. 

73.

74.

75.

76.

Fotograf: Roland Würgler

Jag heter Roland, Alingsåsbo sedan endast 5 år. Jag är 70+ ’are och fick i år många tillfällen att promenera till Nolhagaparken och Nolhagaviken.
Nästan varje gång kommer jag hem med något vackert minne som är värt att fotografera.

77.

78.

79.

80.

Fotograf: Stefan Falk

Stefan Falk heter jag och har fotograferat sedan 10 års åldern. Började med en plastkamera som hette Dian och köpt för 5 kr.
Intresset växte och jag gick med i Alingsås Fotoklubb när jag gick i nian och det är 50 år sedan. Jag har varit med i klubbens styrelse ca 40 år.
Bilderna nr 1-3 är tagna i Warszawa och nr 4 är fotad i Barcelona.

81. Norge

82. Norge

83. Norge

84. Norge

Fotograf: Ulla-britt Sandström

Bilderna är från 2015. Tagna i närheten av Odda , sydvästra Norge

86. Vårgrönska

87. Vattenspegling

85. Spanare

88. Sileshår

Fotograf: Kjell-Åke Jilderås

1. Vårens grönska hämtat i Åkulla bokskogar
2. Vattenspegling en tidig höstdag i fjällvärden
3. Klassisk upplevelse av en spejare på jakt efter något ätbart.
4. Sileshår med ett litet byte i sitt grepp

Mitt fotointresse startade redan 1960 och med växlande intensitet har det fortsatt först med den analoga tekniken och många timmar i mörkrum. På senare tid med digitalteknik och helt nya grepp i de moderna dataprogrammen. En stor omställning i framkallning medan motiven fortfarande är de samma.

89.

90.

91.

92.

Fotograf: Irma Broberg

Tema: Min koloni:
Bild 1 är på min cykel när jag ska åka ner till min koloni, med blommande syrener.
Bild 2 är på mitt blommande plommonträd som jag planterade i fjol
Bild 3: Papegojtulpanerna i full blom men måste skyddas från rådjur.
Bild4: En insekt har hittat till en krokus.

93.

94.

95.

96.

Fotograf: Alf Ljunggren

Jag är en gammal uv i fotoklubbssammanhang ( sedan början av 1970-talet). Medlemsskapet är inte grundat på enbart fotointresset utan även på den härliga gemenskap jag upplever i AFK.

Mina bilder:
1. Vilken fin hund vid utflykten till Kinnekulle i maj 2019!
2. Klippvägg i stenbrottet i Hällekis i maj 2019.
3. Kastställning i dis vid Mjörnvallen i dec. 2018.
4. Grannens björks hädanfärd i mars 2017

97. Kvastekulla

98. Dagsverke

99. björkextrakt

100. Anna

Fotograf: Leif Björk

1: Bilden som är benämnd Kvastekulla skall egentligen heta Bambi. Det tog mig i det närmaste en hel eftermiddag med ett 600 mm objektiv att fånga blicken från Bambi. Taget från min balkong på Halssmyckevägen i Lerum 2018.

2: Dagsverke. Idogt krypande vid rabatten hos Gun på Lövekulle 2018.

3: Extrakt. Ingen drönare det här inte, otroligt vilken aktivitet man kan skönja i en rabatt. Lövekulle 2018.

4: Anna. Från Tjörn taget den 29 maj 2020. Ett litet försök att få fram en svartvit spännande bild.

Gällande mitt fotointresse så har det funnits med sedan barnsben eftersom farsan fotade en hel del. Intresset har genomgått flertalet skepnader genom åren, mycket Diabilder när barnen var små. Men det är nu under de sista åren när en bra digitalkamera införskaffats som intresset tagit riktig fart. 
Man lär så länge man lever!

101.

102.

103.

104.

Fotograf: Kjell Gröndahl

Vanligtvis fotar jag "sagomotiv" men nu blev det gamla bruksföremål som är kvarglömda på vår gård. Titta gärna in på www.ladasen.se för fler bilder.

 

Intresseanmälan för att köpa bilder

Här kan du skicka in en intresseanmälan om du vill köpa en eller flera av fotoklubbens bilder. Skriv in namn, epostadress och telefonnummer i formuläret. Skriv sedan in numret på de bilder du är intresserad av. Numret står ovanför varje bild. Vi i fotoklubben kontaktar dig sedan för att bestämma hur du vill ha bilden och i vilken storlek.
Skriv in ditt namn
Skriv in din epostadress
Please write a subject for your message.
Please let us know your message.

Till Toppen